Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vox Humana: Sanningen bakom julklapp – vanvård

Vox Humana anser att kommunen använder lögnpropaganda då de utesluter i sitt pressmeddelande ”Lagt varsel återtas” att kommunstyrelsen har tillskjutit 6 miljoner för att genomföra nedskärningarna inom vården.

Annons

Vox Humana vill kommentera Härjedalens kommuns pressmeddelande från den 23 december ”Lagt varsel återtas”. I pressmeddelandet skrev kommunen bland annat att Socialnämnden varslade 2009-02-19, 60 personer om uppsägning på grund av arbetsbrist. Orsaken var den nödvändiga omstruktureringen inom äldreomsorgen för att få en budget i balans.

Vox Humana skriver: ”Vi har en mycket god vård ute i verksamheten” säger socialnämndens ordförande. Den är så bra att majoriteten anser att man kan dra in tjänster, närmare bestämt var medarbetare på grund av arbetsbrist. Stigande mycket höga behov, förtvivlade äldre och deras anhöriga, beslutade insatser som inte verkställs, stängning av avdelning, chefer som är okunniga, konstant underbemanning av personal som lider, är bara ytan av den trista verkligheten våra äldre medborgare utsätts för.

Detta konstaterade Länsstyrelsen, Socialstyrelsen och inte minst oppositionen otaliga gånger. Medveten vanvård är sanningen bakom årets julklapp, en privat aktör skulle ha hamnat under rubriken kriminalitet för länge sen, skriver Michael Bellmann, oppositionsråd för Vox Humana.

– Det är vedervärdigt att sossarna använder jultiden till lögnpropaganda genom att dagen före julafton slå sig för bröstet och konstatera att det är mycket tillfredsställande att den här processen kunnat ge ett så positivt nollresultat. Man talar inte om för befolkningen att kommunstyrelsen har tillskjutit 6 miljoner av våra skattemedel för att kunna genomföra deras vansinne, menar Vox Humana.

– Sanningen är även att man har begått så många brott mot våra äldre kommuninvånare under ”processen” att det brinner i makthavarnas (s, c, v, fp) gemensamma julgran, man är helt enkelt lagligt tvungen till att stoppa vanvården. Man har liksom inget val och snart är det val, skriver Vox Humana.

Mer läsning

Annons