Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vox Humana reserverar sig mot fler tjänster i spartider

Vox Humana reserverar sig emot miljö/byggnämndens beslut att utöka tjänster för livsmedelkontroll i verksamhetsplanen 2009.

Annons

I reservationen skriver de: ”Kommunen har ett stort sparbeting hängande över sig vilket betyder en mängd förändringar inom den kommunala verksamheten.

De styrande har tagit till sig Vox Humanas förslag att minskar på styrelser och nämnder och diskuterar för närvarande en sammanslagning av tekniska och miljö/byggnämnden.

Detta innebär enligt Kommunalrådet även en nödvändig personalreducering, vilket är syftet med detta för att kunna spara pengar.

Livsmedelskontrollen i Härjedalen fungerar bra, det har inte förekommit några utredningar på livsmedelsförgiftningar på grund av bristande kontroll.

Även de sedan flera år prognostiserade imaginära tyska busslaster med salmonellasmittade turister uteblir, vilket bevisar att restauranger och övriga företag sköter sig bra och deras egenkontrollprogram fungerar, skriver Vox Humana.

Det är ytterst tveksamt att ökad kontroll från Kommunens sida skulle kunna ge garantier och på så vis förbättra företagsklimatet i Härjedalen. Vox Humanas förslag om en positiv attityd genom dialog och kommunikation mellan företagargrupperna och politiker är däremot nyckeln som öppnar dörrar både in och utåt till samtliga led.

Vox Humana anser därför att en utökning av tjänster där det inte behövs är fel när man samtidigt drar in tjänster till exempel inom äldreomsorgen där de definitivt skulle behövas.”

Mer läsning

Annons