Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Völlarbanan – en bana för skotercross av högsta klass

/
  • Hans Christensen och Bosse Backman framför det nybyggda klubbhuset/ sekretariatet. Team Walles har satsat 1,3 miljoner kronor på Völlarbanan de tre senaste åren. foto: leif eriksson
  • Den gångna helgenhölls ett ungdomslägeri Svemos regi på Völlarbanan. Och gissa om det kördes ...

Team Walles MK i Bruksvallarna är landets främsta klubb i snöskotercross och i lördags hölls öppet hus för allmänheten.
– En kanonanläggning sedan vi investerat 1,3 miljoner kronor de tre senaste åren, sa ordföranden Hans Christensen.

Annons
– Vi hade länge drömt om en ordentlig klubbstuga och nu är det målet förverkligat. I byggnaden finns även sekretariat och förråd, berättade han.
– Samtidigt har vi passat på att förbättra själva skotercrossbanan, som nu är av allra högsta standard. Banan har bland annat breddats och gjorts säkrare.
För att kunna förverkliga allt detta lyckades Team Walles få del av bygdemedel. 750 000 kronor var till mycket bra hjälp för att åstadkomma standardhöjningen och sedan har man även beviljats ytterligare 90 000 kronor i bygdemedel för utrustning.
– Politikerna resonerade som så när man beviljade oss bygdemedel, att skotercrossanläggningen skulle bli komplett.
En annan av klubbens eldsjälar, Bosse Backman, berättade att Völlarbanan började byggas i mitten av 1980-talet och den har hela tiden förbättrats.
Enligt Christensen och Backman är alltså Team Walles Sveriges bästa skotercrossklubb. Det bevisas bland annat av att man varje år haft förare som lyckats ta SM-medaljer.
– Den här säsongen har vi 16 aktiva, fler än någonsin tidigare och därav många lovande ungdomar.
Namn som Johan Eriksson och Jörgen Backman har gjort klubben känd och de är fortfarande aktiva och kapabla att åka hem med både VM-och SM-medaljer.
Därutöver finns bland annat fjolårets SM-tvåa, 21-årige Johan Dahlgren som man ställer stort hopp till inför framtiden.
– Vi försöker varje år köra två egna tävlingar för att få ekonomin att gå ihop. I vinter har vi en SM-kvaltävling den 22 februari och sedan den stora stadioncrossen i Funäsdalen i påsk. En tävling som är mycket viktig för oss ekonomiskt, sa Hans Christensen.
När det är tävlingsdags har klubben många funktionärer som ställer upp och jobbar. God hjälp har Team Walles även av sponsorer och entreprenörer.
– Ett mål på sikt är att kunna arrangera en SM-final om ett eller ett par år, sa Bosse Backman.
Under försäsong är det en hel del klubbar som förlägger träningsläger till Völlarbanan och den gångna helgen hölls ett ungdomsläger i Svemos regi med Dan Lang och Jörgen Backman som ledare.

Mer läsning

Annons