Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkrafts-anläggning i Risbrunn

Vindkraftaktören wpd planerar en vindkraftsanläggning i Risbrunn. Landskapet är kuperat vilket gör att vindkraftparken till stor del inte blir synlig från Sveg och avståndet till närmsta bostad är en kilometer.

Annons

– Att hitta bra områden med tillräckligt bra vind, men med lite påverkan på natur och boendemiljöer är ett viktigt steg i vårt arbete, säger Angelica Widing, projektledare.

I våras genomfördes en arkeologisk undersökning med fältinventering i Risbrunn. Den visar att det inte finns några arkeologiska lämningar i närheten av de planerade vägarna eller vindkraftverken.

I sommar kommer det göras en analys av områdets betydelse för fågellivet, främst kungsörnen, och en koll på hur vindkraftparken kommer uppfattas i landskapet görs under hösten.

– Risbrunn ligger bara sju kilometer från Sveg och är lämpligt för att det är nära möjlig elanslutning till Härjeåns Krafts regionala elnät. Det innebär att det inte behöver byggas vidsträckta kraftledningsgator för anslutning, säger Angelica Widing.

Anläggningen kommer bestå av högst tio vindkraftverk och förväntas vara klar under hösten 2009.

Mer läsning

Annons