Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill få flera till gymnasiet

/
  • Hanna Styffe och Julia Törnberg tyckte det var intressant dag på gymnasiet men båda siktar på att studera utanför hemkommunen.foto: håkan degselius

– Det har varit en bra dag, kul och givande, säger Hanna Styffe och Julia Törnberg efter besöket på Härjedalens gymnasium i Sveg.

Annons

Som LT redan tidigare skrivit om så är det en hård kamp i Härjedalen för att behålla och få fler gymnasielever till kommunens gymnasieskola.

Därför tar man till alla medel för att öka ansökningstalen och skapa ett intresse för skolan.

Under onsdagen var det öppet hus för alla elever i årskurs 9 i hela Härjedalen. Eleverna slussades omkring efter ett givet och bestämt system för att få den nödvändiga informationen inför det stundande gymnasievalet.

Elever på läroanstalten ställde upp som lärare för en dag och berättade om sina upplevelser och hur skolan olika program fungerar och vilka möjligheter det finns att gå vidare. Även näringslivet fanns med under dagen. Den kommande etanolfabriken, NBE Sweden AB, berättade om vilken arbetskraft de kommer att behöva i framtiden ifall projektet blir allvar.

– Det var en bra information. För alla elever vet ju inte vad en utbildning kan leda till i arbetslivet, menar Linus Silow, rektor på gymnasiet.

För Hanna Styffe och Julia Törnberg, bägge från Funäsdalen, var det i stort sett en mycket bra dag trots att de själva bestämt sig för att söka till gymnasieskolor på andra orter i vårt avlånga land.

– Det här kan säkert locka andra att söka till skolan, säger Hanna och Julia som hoppas komma in på skolor i Hultsfred och Hudiksvall.

Mer läsning

Annons