Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill direktsända kommunfullmäktige

/
  • ”Lättillgängliga webbsändningar skulle gynna det politiska engagemanget”, menar sverigedemokraten Olle Larsson.Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg

Sverigedemokraten Olle Larsson vill att Härjedalens kommunfullmäktigemöten ska sändas på nätet.

Annons

Olle Larsson hoppas att fullmäktigemötena ska sändas på kommunens webbplats och finnas arkiverade så att medborgarna i efterhand kan se vad som beslutats.
– För att öka transparensen i kommunen ska kommunfullmäktiges sammanträden direktsändas via Herjedalen.se. Sådana lättillgängliga webbsändningar skulle gynna det politiska engagemanget och underlätta för medborgarna att följa speciella frågor, skriver Olle Larsson i sin motion som hänvisar till att Uppsala kommun har ett liknade och fungerande upplägg.
– Ny webbteknik gör att det är relativt enkelt att direktsända via en webbplats. Ny teknik har även medfört att många medborgare har egna datorer eller tillgång till datorer. För många kan det vara enklare att ta del av ett fullmäktigemöte via webbplatsen än att åka till ett flera timmar långt sammanträde en viss dag i andra änden av kommunen, skriver han vidare.

Mer läsning

Annons