Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga aktivitetshus i Lofsdalen för 25 miljoner

/
  • Trots lågkonjunktur och finanskris är Ola Andersson vid Fjällfastigheter i Lofsdalen beredd att satsa 25 miljoner kronor i ett aktivitetshus. ”Vi hoppas kunna sätta igång bygget så snart tjälen är borta ur marken”, säger Andersson.

Nu kommer Fjällfastigheter i Lofsdalen att satsa hela 25 miljoner kronor på ett aktivitetshus. Man söker nu bygglov hos kommunens miljö- och byggnämnd för storsatsningen.

Annons

– Går allt enligt planerna kommer vi att sätta igång bygget så snart tjälen är borta ut marken, säger Ola Andersson vid Fjällfastigheter.

– Och aktivitetshuset ska förhoppningsvis vara inflyttningsklart lagom till nästa vintersäsong.

Det blir en byggnad i två plan om totalt 1 400 kvadratmeter och som kommer att placeras i nära anslutning till den stora bilparkeringen vid Lofsdalens Fjällanläggningar.

Ola Andersson berättar vidare att aktivitetshuset bland annat ska inrymma sex bowlingbanor, vidare ett lekland på 160 kvadratmeter, biljard och dartutrymmen, en skytte- och en golfsimulator.

– Vi kommer i dagarna att skicka en ansökan om regionalt stöd till projektet till länsstyrelsen och vi är förhoppningsfulla att man där ska ställa sig positiv till aktivitetshuset.

25-miljonerssatsningen har varit påtänkt några år, men andra viktiga projekt har fått gå före. Men nu är det alltså dags.

– Och jag vet, säger Ola Andersson, att aktivitetshuset verkligen är mycket efterlängtat både bland ortsborna och turisterna.

– Det kommer helt klart att bli en höjdare för Lofsdalen och positiv för turistbyns fortsatta utveckling.

Vid Lofsdalens Fjällanläggningar har man också haft en rekordsäsong så här långt. Därför vågar man sig också på att bygga aktivitetshuset trots rådande lågkonjunktur och finanskris.

Mer läsning

Annons