Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill att enskild väg blir allmän

Össjödalens samfällighetsförening vill att vägen upp till Walles i Bruksvallarna förvandlas från enskild till allmän väg.

Annons

I ett brev till kommunstyrelsen föreslår man att man omvandlar den 2,6 km långa enskilda vägen från Väg 533 i Bruksvallarna upp till Walles fjällhotell till allmän väg.

Samfällighetsföreningen har ett antal skäl för sina önskemål. Bland annat att den nuvarande enskilda vägen utgör infarten till centrum för den internationellt högklassiga längdåkningen i Bruksvallarna som i och med det bidrar till turismutvecklingen och sysselsättningen i området och stärker områdets varumärke som snösäkert.

Man anser vidare att vägen bör bli allmän eftersom Bruksvallarnas nuvarande centrum förflyttats från gamla Konsum ned till ICA Stig Myhrs.

Ett annat skäl som man tar fram är att många skidlandslag från olika platser runt om i världen besöker området. Samtidigt är det mängder av stora arrangemang, både sommar som vinter, där den enskilda vägen utgör infarten till området.

Att vägen är flitigt använd av busstrafik och att det finns både bofasta och mängder av fritidsboende samt många företag gör att man anser att behovet är stort att vägen blir allmän.

– Vägen har under de senaste åren underhållits och är ni i ett gott skick. Bland annat har vägen upp till Walles fått en delvis ny och mindre brant dragning samt att backen på östra sidan om bron fått en ny beläggning. Totalt har närmare två miljoner investerats både med statliga, näringsidkares och enskildas bidrag, skriver föreningen som vill inleda en dialog med kommunstyrelsen eftersom det kan krävas långsiktiga investeringar i bland annat en bro som kan bli ekonomiskt kännbart för aktörer i området.

Mer läsning

Annons