Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

–Viktiga beslut måste få diskuteras grundligt

/
  • Göran Pålson vill att man ska tänka över saken innan man tar viktiga beslut. ”Det är viktigt att vi kan ha förtroendevalda från alla delar av kommunen”, det är en demokratifråga, säger han. Foto: Håkan Degselius

Moderaten Benny Tronsson får mothugg av socialdemokraten Göran Pålsson i frågan om återremissen om antalet ledamöter i fullmäktige.

– Ska man dra sig för det bara för kopieringskostnaden då borde man tänka över sin roll som politiker, säger Göran Pålson.

Annons

Kommunstyrelsen beslutade sig för att dra tillbaka ärendet om att minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige vid sitt möte förra veckan. Det blev moderaten Benny Tronsson upprörd över.

– Att återremittera denna motion anser undertecknad vara ett slöseri med skattebetalarnas pengar, skrev Benny i sin reservation och menade att detta skulle kosta onödigt mycket att genomföra med tanke på extra arbetstid och ökade kopieringskostnader, speciellt med tanke på de nedskärningar som är på gång inom kommunen.

Benny var även kritisk mot att många ledamöter inte hunnit med att läsa in sig i ämnet.

Men för Göran Pålson är återremissen inget stort problem.

– Det händer ibland att man som politiker i en nämnd vill titta mera på ett ärende eller så saknas det fakta. Ska man då dra sig för en återremiss på grund av kopieringskostnaden så borde man nog tänka över sin roll som politiker, säger Göran Pålson som dock håller med om att 49 ledamöter är för många.

– Det här har vi ju diskuterat tidigare i partiet flera gånger och vi är överens om att minska antalet, fortsätter Göran Pålsson som ser nedskärningarna inom kommunen som en orsak till varför man ska minska ned antalet.

– Men att som moderaterna föreslår att man ska ha minsta möjliga antal ledamöter, 31 stycken, anser jag är fel. Det är en demokratifråga. Kommunen har ju minskat antalet invånare men den är ju lika stor för det.

– Jag vill att vi ska ha ledamöter från alla delar av kommunen, säger Göran som även ser en för kraftig minskning som ett problem när det gäller partistödet och möjligheterna att upprätthålla den dagliga verksamheten.

Göran Pålsson är säker på att det blir en minskning av antalet ledamöter vad det lider, men han hoppas att det stannar vid 39.

– För övrigt hade vi, socialdemokraterna och vänstern haft egen majoritet om det varit 31 ledamöter redan nu, säger Göran Pålson.

Mer läsning

Annons