Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VH upprörda: Centern åker snålskjuts på våra idéer

Anders Häggkvist, vice kommunalråd, gick ut i LT med att centern vill ha privat äldreomsorg.
– Vi driver redan den här frågan, säger oppositionsrådet Michael Bellmann (VH).

Annons

Oppositionsrådet Michael Bellmann (VH) är upprörd efter vice kommunalrådet Anders Häggkvist gått ut i LT med att centern vill privatisera äldreomsorgen.

– Vi driver redan den här frågan. Vi har stöttat både folkhälsan i Hede och Sveg. Det är en del av vårt partiprogram sedan länge, säger Michael Bellmann som anser att centern åker snålskjuts på Vox humanas idéer.

– Som vice kommunalråd bär faktiskt han och centerpartiet det yttersta ansvaret för de ovärdiga tillstånd som råder där. Det är majoriteten (S, V, C, FP) som avvecklar kvaliteten inom äldreomsorgen i vår kommun vilket tyvärr aktualiserar privatiseringsfrågan. Detta är Anders dock väldigt tyst om.

I stället för att omgående aktivt förbättra situationen funderar han över ideologiska valfrågor inom centern, säger Michal Bellmann.

Michael Bellmann anser att läget inom vård och omsorg kräver handlingskraft i dag,

– Valet är först om ett år. Att först köra kommunens äldreomsorg helt i botten och sen propagera för privatiseringen innebär att centerns valfläsk kanske redan är bränt innan de hinner börja steka det, säger Michael Bellmann.

Mer läsning

Annons