Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vh: Nu får det vara nog

Michael Bellmann, oppositionsråd för Vox Humana vill kommentera LT:s artikel om Socialstyrelsens kritik av äldreomsorgen i Härjedalen.

Annons

Det råder kaos inom äldreomsorgen i Härjedalens kommun, anser Vox Humana.

– Det är en skandal hur majoriteten (s, c, fp, v) har tillåtit att man har skapat denna desperata situation för våra äldre medborgare. Skrämselpolitik har tystat personal och deras arbetsglädje. Brister i kompetens blandat med enastående ignorans präglar definitivt ledningens vardag. Man tillåter till och med att de ansvariga får välja att inte vara närvarande vid återföringen av socialstyrelsen efter granskning av deras verksamhet, säger Michael Bellmann, oppositionsråd för Vox Humana.

Vox Humana anser att de under hela mandatperioden gjort majoriteten uppmärksam på de förhållanden som råder, som nu blev bekräftad av Socialstyrelsen.

– Vi har dessutom kommit med flera förslag som skulle kvalitetssäkra äldreomsorgen i kommunen. Man borde ha lyssnat till Vox Humanas socialpolitiska kompetens som är betygsatt att vara den högsta bland partierna i Härjedalens Kommun. Kommunalrådet måste agera nu och omgående genomföra nödvändiga konsekvenser inom ledningsorganisationen för att vända den negativa trenden, säger Michael Bellmann.

Mer läsning

Annons