Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalsforum folkfest för alla

/
  • Inte bara dansbandsmusik. Dansforumen betyder inte bara styrdans och band med namn som slutar på Z. På det näst största golvet spelas populär housemusik och hiphop. Där är det proppat nästan hela kvällen, och drar ner medelåldern avsevärt från de andra golven. Det är också där bartendern ser ut att få jobba hårdast.
  • Här för dansen. På det största dansgolvet tog sig klövsjöbon Erik Olsson sig en svängom med Lina Högberg. De är precis i deras andra dans tillsammans, men fler ska det bli. Varför väljer ni att åka hit och dansa? - Hit kommer folk för att verkligen dansa, det gör man inte på O’Learys, tycker Erik som är ute på dansbanor ungefär nio gånger per år. Är det här musik ni lyssnar på till vardags? - Nej, dansbandsmusik dansar man till, det lyssnar man inte på, säger Erik bestämt.
  • Förfest. Innan dansen kommer igång samlas folk i stugorna för den obligatoriska förfesten. I en av alla stugor där dörrarna står öppna, fanns Elin Engdahl, Caroline Nordlander och Malin Högberg. De hade planerat den här resan länge. - Vi bokade den här resan en månad efter vårforum, i maj.
  • Publikdragare. En av helgens stora publikdragare var Lennart Grahn med Ragges. Gamle Shanes-sångaren Lennart Grahn spelade inför stor publik på 60-talet och gjorde comeback på 90-talet. Lapplänningen fyllde tillsammans med sitt band golvet med dansare vid tolvslaget.
  • Stolta härjedalare. I baren hittades några ortsbor. Kristina Westfält, Emma Bergström och Christopher Kristoffersson är alla stolta härjedalare, som börjar få dansforumen på rutin. Vad tycker ni om att byn invaderas av stadsbor? - Det är roligt att det händer något, men samtidigt ... det här är ju vårt ställe, säger Emma med ett skratt.
  • Ingen vila. Bakom en annan öppen dörr, satt Robin Lindgren och Anna Moqvist glada i en soffa. De kände varandra inte sedan tidigare, men såg ut att trivas. Hur länge har ni hållit igång i dag? - Jag har festat sedan 16.00 i går, med en halvtimmes sovpaus, berättade Robin. Hans förklaring till detta våldsamma tempo, var att ”man inte får tappa rytmen
  • Rest långt. Östersundarna Christian Sauma Stenberg, Emma Wiik och Isak Åberg har rest de tolv milen till Jämtlands dansmecka. Vilket dansgolv föredrar ni? - Vi trivs bäst här i hallen, i mitten av allt. Men jag ska strax bjuda upp Emma på lite bugg hade jag tänkt, berättar Isak. - Men vi dansar inte styrdans, vi shakar ass! fyller Christian i med ett rop.
  • Foto: Joakim Rolandsson

Vemdalsskalets höstforum gick av stapeln i helgen och som vanligt var det människor, alkohol och musik i en stor dansant röra. I dagarna tre svängdes tusentals lurviga i takt till musiken från bland annat Jannez, Perikles, Zlips och Lennart Grahn med Ragges. LT var där och kollade läget.

Annons
Text och Foto: Joakim Rolandsson

Mer läsning

Annons