Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalenmalör: Inget brott att pussa åklagare

Den polis som i berusat tillstånd kysste en åklagare på munnen under Ekobrottsmyndighetens skidresa till Vemdalen frias från åtalet för sexuellt ofredande.

Annons
Den polis som i berusat tillstånd kysste en åklagare på munnen under en skidresa frias från åtalet för sexuellt ofredande.
Det var på en skidresa till Vemdalen i januari för Ekobrottsmyndighetens anställda som händelsen inträffade under en festkväll.
Enligt kvinnan stolpade polismannen fram, greppade tag i hennes kinder och gav henne en "jätte jätte smaskig" puss på munnen.
Medarbetare anmälde polisen då de märkte att kvinnan var upprörd och mådde dåligt efter händelsen. I april åtalades polisen misstänkt för sexuellt ofredande.
Nu har frågan avgjorts i tingsrätt. Och domstolen anser inte att polisen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.
Polisen har hävdat att han hade för avsikt att pussa åklagaren kamratligt på kinden, men att han kan ha råkat missa och istället träffat hennes mun.
En kindpuss får nuförtiden anses vara accepterat och allmänt förekommande mellan man och kvinna som känner varandra, resonerar tingsrätten.
Att polismannen i alkoholpåverkat tillstånd råkat träffa åklagarens mun har inte en kränkande sexuell innebörd menar domstolen. Därför ogillar tingsrätten åtalet.

Mer läsning

Annons