Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdshuset tar över pumpen i Lillhärdal

/
  • Foto: Håkan Degselius
  • Värdshuset i Lillhärdal blir de som kommer att sälja bensin redan i vinter i Lillhärdal. Susanne Hedin driver sedan tidigare värdshuset och campingen i byn. Foto: Håkan Degselius

Nu är det klart med en ny bensinmack i Lillhärdal. Värdshuset startar i privat regi sin egen station.
- Förhoppningsvis ger det ett bättre flöde hit, säger Susanne Hedin.

Annons
I slutet av november var det tänkt att OK Q8 skulle slå igen sin automatstation i Lillhärdal. Men företaget kommer fram till i mitten av januari ge service till de som behöver bensin och diesel.
Men efter det kommer Värdshuset i Lillhärdal att bli de som fixar fram drivmedel åt bilar och skotrar.
- Eventuellt kommer det att bli ett klapp på någon vecka, säger Susanne Hedin som redan nu hunnit med massor av arbete för att dra fram elektricitet till anläggningen som ska vara under jord på parkeringen vid Värdshuset.
- Det blir ju lite vackrare, fortsätter Susanne som tidigare hade planer på att ha de ovan jord.
Vem som ska leverera är ännu inte klart.
- Vi för dialoger med olika leverantörer. Det är den enkla saken att få hit bensin, fortsätter bensinstationsföreståndare Hedin som haft det tuffare med att finansiera hela kalaset.
Värdshuset som hon äger tillsammans med maken Bo har gått in med egna medel på en miljon kronor.
- Just nu känns det som mycket pengar, för vi har investerat mycket i Värdshuset så därför har vi ibland tvekat, fortsätter Susanne som även får ett bra bidrag av länsstyrelsen på 50 procent.
Förutom att man ska serva alla bilister så hoppas man även nå skoteråkarna som utnyttjar de nya lederna i Lillhärdal med omnejd.
- Vi siktar på att ha skoteruthyrning redan i vinter och då vore det hemskt om det inte fanns bensin.
Bland byborna har man fått många positiva kommentarer för att man tar på sig ansvaret för drivmedelsförsäljningen. Men några stora pengar ger inte varje lite bensin.
- Förhoppningsvis ger det fler kunder hit och det ena ger det andra, säger Susanne som för övrigt är diplomerad bensinstationsföreståndare sedan i höstas!

Mer läsning

Annons