Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaccination på löpande band

/
  • Marianna och John Idvardsson var två som passade på att ta årets influensaspruta. Och de är mycket positiva till sprutan.
  • Ingrid Eriksson hade full huggning med att ge sprutor när hälsocentralen i Sveg under onsdagen öppnade dörrarna för årets vaccination mot influensa.Foto: Håkan Degselius

Det påminde mera om en mellandagsrea än en vaccinationsdag när hälsocentralen i Sveg öppnade sina portar, köerna var rekordlånga.
– Vi vill slippa bli sjuka i höst, säger Marianne och John Idvardsson.

Annons
Klockan två på eftermiddagen öppnades dörrarna för de som ville vaccinera sig mot årets influensa. Ett otyg som är i antågande. Men redan en halvtimme innan portarna slogs upp var kön lång. Många boende i Sveg med omnejd passade då på att till ett billigt pris få motgiftet mot vinterns ruskigheter.
Om någon tror att sjukvården i Härjedalen inte är effektiv så fick man kanske ett bevis på motsatsen. För det gick enligt löpandeband principen. Först betala, sedan ställa sig i kön och sedan var det bara att vänta till de tre sjuksystrarna sprutade in en halv milliliter vaxigrip i endera vänster eller höger arm. Och det gick fort trots den långa kön där det knappt fanns några problem med disciplinen.
Många var trogna besökare medan andra knappt besökt sjukhuset.
För Marianne och John Idvardsson är höstbesöket lika givet som amen i kyrkan.
– Vi går hit varje höst. Vi har inte haft en enda influensa sedan vi började vaccinera oss, säger Marianne och får ett nickande medhåll av maken.
De flesta av besökarna var äldre personer. Men någon yngre droppade in också. Blott 50-årige Hans Holm var en som passade på.
– Jag var ordentligt dålig i fjol så nu vill jag pröva om det blir bättre av det här, säger han.
I fjol var det 700 personer som besökte hälsocentralen i Sveg och personalen räknar med minst lika många det här året. För ännu finns det ytterligare fem tillfällen kvar.

Mer läsning

Annons