Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för utförsåkningen i Funäsdalen

/

Skidåkarna på Funäsdalsberget har ökat med 78 procent i år, jämfört med samma period förra säsongen och liftsintäkterna har ökat med 24 procent från säsongsstart till 7 januari för Destination Funäsdalen

Annons

Nu redovisar Funäsdalsberget nya rekordsiffror. Från säsongsstarten i november till Trettondagshelgen har de haft en volymökning i backarna på 78 procent, vad gäller antalet skidåkare, jämfört med samma period säsongen 2007/2008.

Samtidigt redovisar Destination Funäsdalen med 121 nedfarter i Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Tänndalsvallen, en ökning på 24 procent i liftintäkter från säsongsstart till den 7 januari.

– Funäsdalsbergets framgångar har en stor del i vår rekordstart på säsongen. Det är den skidanläggning som står för den största procentuella ökningen och tillsammans med den positiva utvecklingen i Ramundberget och Tänndalen ger Funäsdalen nya rekordsiffror, säger Anders Blomquist, vd för Destination funäsdalen.

Inför vintersäsongen 2007/2008 presenterade Funäsdalsberget en rad nyheter med bland annat en ny 6-stolslift, 14 nya pister, nytt barnland och ny fun park. Till säsongen 2008/2009 har man utvecklat anläggningen vidare med fler pister och barnland samt en bredare och ännu bättre park. Hela satsningen ingår i en plan där totalt cirka 1 miljard kronor ska investeras i och kring Funäsdalsberget de kommande fem till sju åren.

– Vår stora ökning är ett tydligt kvitto på att vi har lyckats med vår satsning. Precis som för alla andra tillväxtföretag så var det en tuff senhöst, men vi har satsat i en bransch som står sig stark i kristider, säger Kevin Kirk, vd Funäsdalens Alpina AB.

Mer läsning

Annons