Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar skapar nytt av gammalt

/
  • Basma Juzel gör ett armband av pärlor och får hjälp av Eva Springe. Foto: Carin Selldén
  • Emil Lundin skapar en amulettpåse av skinn att ha fiskegrejer i. Hans syster Emma Lundin syr ett mobilfodral. Bredvid henne Fanny Andersson och Märta Lööv.
  • Smycken kan man göra av mycket, gamla cd-skivor till exempel.

Göra halsband, sy benvärmare eller ett mobilfodral. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan skapa av pärlor, tygbitar och gamla kläder.

Annons

Det har blivit populärt att pyssla och dessutom att kunna återvinna gamla saker och kläder och på så sätt tänka på miljön. På Bäckedals folkhögskola bjöd man under onsdagen in ungdomar på Kreativt kaos med återbruk.

– Man minns själv hur loven var. Det finns en del idrottsaktiviteter som erbjuds men om man inte är intresserad av det finns det inte så mycket. Vi vill visa upp vad vi gör även lokalt. Vi hade hoppats på att fler skulle komma med det kanske var för tidigt att börja halv nio, säger Eva Springe, lärare på Bäckedal.

När LT var på plats vi elvatiden hade nio ungdomar hittat hit.

Emma Lundin höll på att sy på ett rosa mobilfodral och av en gammal skinnjacka knåpade brorsan Emil i hop en amulettpåse att ha fiskegrejer i.

– Vi har bara suttit framför datorn och spelat kort på höstlovet. Det är jättekul att det händer något, säger Emil Lundin.

Fanny Andersson och hjälpredan Märta Lööv höll på att skapa fina benvärmare.

Basma Juzel höll på att göra ett armband av pärlor och fick hjälp av Eva Springe.

– Det är första gången vi ordnar det här och vi hoppas att göra om det nästa år, säger Eva Springe.

Mer läsning

Annons