Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar planerar inför kulturhelgen i Vemhån

/
  • Manne Bäckman och Rikard Vallström har många timmar framför sig innan planeringen av aktiviteten är klar. Anki Nordin är behjälplig med råd.
  • Var ska vi lägga miniskoterbanan? Det är frågan för den här gruppen som hoppas att många ska lockas av den aktiviteten.Foto: Håkan Degselius
  • Foto: Håkan Degselius

Planeringen inför kulturhelgen i Vemhån har kommit ur startblocken ordentligt. Nu har man även fått klartecken från Härjedalens kommun om stöttning på 50 000 kronor.

Annons
Tre veckor kvar till kulturhelgen och för tillfället planeras det i olika arbetsgrupper. Ungdomarna i byn får ställa upp liksom alla andra.
För ungdomarnas del gäller det att fixa till så att alla sidoaktiviteter fungerar vid sidan av de stora dragplåstrena som pudelrockarna The Poodles och ishockeygurun Niklas Wikegård.
För det gäller att fylla ut varenda timme och det gör man med ponnyridning, miniskoterkörning och andra företeelser.
Manne Bäckman och Rikard Vallström har fått luftgevärsskytte på sin lott. Där är det mycket att tänka på både när det gäller säkerhet och hur man ska organisera det så att det ska fungera in i minsta detalj. Så det gäller att planera minutiöst.
Men att arrangera en stor fest i sena november har sina nackdelar speciellt med tanke på väderleken. Men man är optimistiska.
Eller?
– Det här kan fungera. Men det kan vara svårt att få hit folk eftersom det är mitt i vintern, säger Rikard Vallström och får medhåll av Manne Bäckman.
Samordnaren Anki Nordin är desto mer förhoppningsfull.
Hon tror och hoppas att minst 500 personer ska lösa in sig under The Poodles uppträdande som kommer att vara i ett jättetält vid sidan av bygdegården.
– Sedan hoppas vi kunna nå plus på att vi får 100-talet yngre, säger Anki som har en budget på runt en halvmiljon kronor för att det ska gå runt. Allt finansierat med hjälp av sponsorer och ett glädjande tillskott från kommunen. Sedan hoppas man att biljettintäkterna ska göra så att man till och med får ett överskott.
– Tanken är ju att det ska bli en fortsättning på det här, säger hon avslutningsvis

Mer läsning

Annons