Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga företagare med klipska idéer

/
  • Oscar Ohlsson, Evelina Eriksson, Elin Börjesson och Carolina Ohlsson med sitt företag Alces UF som säljer älgformade tvålar med choklad eller kaffedoft ƒOto: carin Sellén
  • Anna Fundin, Linda Andersson och Robin Åslund (ej på bild) med UF-företaget CoolBag har tagit fram en väska med ett uttagbart kylfack. De kom på idén när vattenflaskan blev varm på stranden i somras.
  • Anders Åström, Anton Magnusson och Fatik Tuncer driver UF-företaget D-Pantz som säljer kalsonger med olika tryck på.Nackdel Uf med Lisa Andersson, Jenny Lunnehed, Linn lunnehed och Stina Bohlin samt Malin Jäderberg och Carina Holmberg (ej på bild) som tillverkar och säljer halsband som man kan hänga sina glasögon i.
  • Moa Thomasdotter Myhr, Marcus Mikaelsson och Erik Dahlberg från Skidlinjen driver hemsidan idrottsbädden.se där idrottsintresserade kan gå in för att boka eller hyra ut boende.
  • Foto: Carin Selldén

På Härjedalens gymnasium ställde nio UF-företag ut sina produkter under torsdagen. Det var allt från älgtvål, Härjedalsflaggor och kylväskor som eleverna har klurat fram.

Annons
Under torsdagen visade årets UF-företag upp sina produkter och affärsidéer på Härjedalens gymnasium. I år är det rekordmånga, nio UF-företag på Härjedalens gymnasium. Det är elever från trean på Samhälle- Ekonomiprogrammet, Hotell & Restaurangprogrammet på Wemerskolan, Handelsprogrammet, Barn och fritid och Skidlinjen.
Fjällte UF med Evelina Persson, Madeleine Amundsson, Kristoffer Näsvall fick ett stipendium från Ung företagsamhet på 3500 kronor. Deras produkt är te med smaker från Härjedalen.
- Vi ville ha något som marknadsför Härjedalen och idén med te växte fram. Det är många som dricker te och det är en hälsoprodukt som är avslappnande och stimulerar våra sinnen. Det fanns ett härjedalste med passionsfrukt i. Vi ville ha smaker som kom från Härjedalen, säger de.
Tre företag presenterade sina affärsidéer i hörsalen: Det var UF-företaget Candeia med Veronica Christenson, Maria Östman, Veronica Grym och Erica Lindberg tillverkar och säljer ljus anpassat efter årstid.
Nackdel Ulf med Lisa Andersson Andrea Gabrielsson, Linn lunnehed och Stina Bohlin som tillverkar och säljer halsband som man kan hänga sina glasögon i.
Flag Up Uf med Fredrik Andersson, Joel Westling, Dennis Zetterberg, Stefan Pettersson och Olof Eriksson har tagit fram en flagga med Härjedalens kommunlogga på samt texten Härliga Härjedalen.

Mer läsning

Annons