Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio mé Bumbas takter sitter i

/
  • Jan- Erik Lindqvist, Folke Lindqvist och Rolf Larsson bjöd på en härlig underhållning på Hedegården.  Foto: Håkan Degselius

Trio mé Bumba har många år på nacken. Men takterna sitter onekligen i för trion som under måndagen spelade på Hedegården.

Annons

Abba är kanske det största som hänt när det gäller svensk musik under det senaste århundradet. Men frågan är om inte Trio mé Bumba är klassen värre. För det är inte många band som haft The Beatles som förband när man uppträtt på de svenska scenerna.

I motsats till Abba och Beatles är bandet fortfarande aktivt, med vissa modifieringar.

Och att de kan spela fortfarande fick de boende på äldreboendet Hedegården i Hede känna av när Bumba och hans kollegor spelade upp sina klassiker och det var många som sjöng med.

Anna-Lisa Göransson och Lilly Holmqvist var två som diggade loss i den fullsatta matsalen.

– Det här var jättebra, alla tiders, säger Lilly Holmqvist och får medhåll av Anna- Lisa som i den digra låtlistan har lite svårt att välja vad som var bäst.

– Det var bra alltihopa men Mosippan var kanske bäst ändå.

Trion gör en turné runt om i länet och under veckan ska man besöka tio olika ställen och bjuda på sina klassiska låtar.

Med på länsturnén är Folke Lindqvist, välkänd dragspelare från Östersund, som trots sina 77 år inte har några ambitioner att dra ned på takten.

– Det här är en verklig medicin för mig, säger Folke som även tror att folk som lyssnar på musiken får lite extra näring i vardagen.

Efter turnén med trion så kommer Folke själv att ge sig ut på vägarna under september och oktober med 34 spelningar under knappa två veckor.

Tala om en bra medicin!’

Mer läsning

Annons