Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träsmak bra för filmintresset

/
  • My Tybell Wiberg och Elin Olsson hade klart vad som var bäst:”Ice Age 3 var bra men Spöket Laban var inte lika bra”.
  • Allt handlar inte bara om nöje under festivalen. Totalt jobbade 37 personer ideellt under hela helgen, dygnet runt. Här städas popcornen bort efter en föreställning.
  • Hanna Lycke hade åkt från Mora för att vara med på filmfestivalen. ”Ice Age och Pettson och Findus var bäst”, menade hon. Foto: Håkan Degselius

Hårda träbänkar och biofilm är en bra kombination i alla fall om man ska se massor av film under filmfestivalen i Tännäs.

– Det gör att man inte somnar så lätt, säger Karin Lund med ett trött leende.

Annons

Filmfestivalen i Tännäs kräver onekligen sin man eller kvinna. I alla fall om man är intresserad av film på allvar. Lovisa Olsson och Karin Lund var två som verkligen hängav sig åt sitt filmintresse under dagarna tre. Tjejerna hann med att se majoriteten av det digra filmutbudet och däremellan försökte de få några timmars sömn.

– Det är tur att det är bara en gång per år men det är helt klart värt det, säger Lovisa Olsson som tycker att årets utbud varit bättre än på många år.

Men Filmfestivalen i Tännäs handlar inte bara om film.

– Det är bra stämning och alla hjälps åt, fortsätter tjejerna som inte kan klaga på något trots att stolarna i biografen är stenhårda och inte speciellt sköna.

Totalt var det runt 1 100 inlösta under helgen. En siffra som arrangörerna är nöjda med. Nästa år väntar 20-årsjubileum för festivalen.

– Då hoppas vi kunna göra något extra, säger Hertha Höglund, en utav många frivilliga som ställt upp för att ro arrangemanget i land.

Mer läsning

Annons