Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träden sätter stopp för besök i stugan

/
  • Lekstugan och staketet runt gården förstördes i samband med stormen Gudrun.

Det 80-åriga paret brukar alltid tillbringa somrarna vid sin stuga i Linsellsjön. Det här året stannar de hemma - på grund av att ansvariga inte plockar bort fällt virke på deras gård efter stormen Dagmar.

Annons

– De kom inte in i stugan eftersom det var ett enda stort plockepinn framför dörren, säger den upprörda grannen Annika Eriksson.

Efter stormen Dagmar, runt julen 2011, blev skogarna i södra Härjedalen hårt drabbade. När Anna Eriksson kom till sitt sommarställe vid Linsellsjön såg hon vilken förödelse stormen åstadkommit på granngården, där det gamla paret vanligtvis brukar hålla till under somrarna.

– Det såg bedrövligt ut. Eftersom ingen gör någonting trots att de bett om hjälp så har svärsonen nu tagit saken i egna händer och sågat bort virket precis framför stugan, men hela gården är full av träd och kvistar, säger hon.

Anna Eriksson ringde Härjedalens kommun, eftersom det är de som står som ägare på marken, men enligt dem är det Mellanskog som har ansvaret. De har hand om förvaltningen åt kommunens skogar sedan år 2009.

– Eftersom vi har avtal med dem kan vi inte göra någonting åt saken vid sidan av, säger Johan Svensson på mark- och exploateringsavdelningen.

LT har försökt få tag på representanten från Mellanskog utan resultat, men enligt Annika Eriksson har de nu lovat att ta bort virket från den drabbade gården senast den 16 juli. Hon är dock fortfarande uppgiven åt parets vägnar.

– Nu har ju snart hela sommaren gått, menar hon.

Mer läsning

Annons