Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Poodles rockade loss på Vemhåkalaset

/
  • The Poodles gav verkligen järnet under sin konsert som lockade dryga 300 personer till tältet. Foto: Håkan Degselius
  • Ett mycket uppskattat nöje var möjligheten att köra fyrhjuling. Att det dessutom ingick i entréavgiften uppskattades av besökarna.
  • Borgen var ett uppskattat nöje hos många av de mindre barnen. Många barnfamiljer fanns på plats under lördagens Vemhåkalas.
  • Pudlarna gav verkligen järnet under sin konsert som lockade dryga 300 personer till tältet.
  • Pudlarna gav verkligen järnet under sin konsert som lockade dryga 300 personer till tältet.
  • – Synd att du blev utslagen, sa Elin Alkell till Christian
  • Förutom The Poodles fick många lokala band möjligheten att spela inför publik. Här ser vi The Relatives från Rätan.

Han blev eliminerad från "Stjärnor på is" men Kicken och de övriga i The Poodles rockade sannerligen loss på Vemhåkalaset.
– Det var synd att du blev utslagen där ifrån, sa Elin Alkell efteråt till Kicken.

Annons
Den lilla härjedalsbyn Vemhån levde verkligen upp under helgen när den första upplagan av Vemhåkalaset genomfördes i vinterkylan. Och visst lockade det digra programmet många att komma till orten för att få sig lite kultur till livs. De stora stjärnorna var utan tvekan The Poodles och de bjöd på en härlig show inför dryga 300 personer som fanns inne i tältet. En som lyssnade på bandet var hockeygurun Niklas Wikegård och till och med för en man som ser det mesta i svart och vitt var det tummen upp.
– Verkligen proffsiga, menade Wikegård som själv höll ett föredrag på söndagseftermiddagen där han tog upp det viktiga ämnet värdegrund inför 100-talet besökare.
Men The Poodles var onekligen lördagens kungar och en som passade på att ta en autograf av gänget var Elin Alkell. Hon beklagade sig för Christian "Kicken" Lundqvist att han blev utslagen från Stjärnor på is innan hon fick en handskriven raritet i sin hand.
– Det var väl tur annars hade jag inte kunna komma hit, sa Kicken som själv passade på att få lite härjedalsk matkultur i sig efteråt när han utan pardon tryckte i sig två välsmakande kolbullar.
Förutom The Poodles lockades många av det stora utbudet i festvalsområdet. Teaterföreställningar och andra publikdragare avlöste varandra och de mindre barnen kunde också köra fyrhjuling, skjuta luftgevär och mycket annat, allt arrangerat av byns ungdomar.
– Det har gått bra, menade Manne Bäckman som liksom alla andra ungdomar hade fullt upp hela helgen.
Under lördagen var det drygt 500 besökare och på söndagen var det dryga 100-talet som löste in sig.
– Vi är nöjda med helgen. Vi gör plus minus noll, kanske blir det någon tusenlapp i vinst, sa Anki Nordin som nu hoppas och tror på att det blir en fortsättning på kulturfestivalen i Vemhån redan nästa år.
– Vi kommer att ha en utvärdering nästa vecka men jag tror nog att vi vågar satsa ett år till, fortsatte Anki Nordin som haft en tuff uppgift för att ro i land hela arrangemanget som haft en budget på dryga halvmiljonen.

Mer läsning

Annons