Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailandsresenärer fast på flygplats i Pakistan

Ett direktflyg mellan Thailand och Östersund med cirka 200 passagerare strandsattes i Pakistans huvudstad, Islamabad, under torsdagen. En av resenärerna var Håkan Persson från Östersund.

Annons

Planet, som utgick från Phuket, Thailand, gick ned i Islamabad för att tanka men vid starten lyckades de aldrig komma upp i luften igen. Piloten fick bromsa in kraftig i slutet av startsträckan då det stod klart att det inte gick att komma upp i luften.

– Det kom oljud från en motor. Vi har suttit här på flygplatsen sedan cirka 23.00 på torsdagen, svensk tid, berättade Håkan Persson.

På flyget fanns 87 resenärer till Tallin och 120 till Östersund. Enligt ett pressmeddelande från resebolaget Vulkanresor tog det ett par timmar innan det konstaterades att det krävdes ett ersättningsflyg.

Standarden på flygplatsen är inte så hög och det gör väntan extra lång.

– Det är hårda bänkar att ligga på, dåliga toaletter och dåligt med mat, sade Håkan Persson.

I ett första skede skulle ersättningsplanet ha lyft från Vilnius, Litauen, i går kväll vid 23.00 men det gick inte att få klart med överflygningstillstånd för en så pass snabb avfärd.

På grund av problem med att ordna visum har det inte gått att erbjuda hotellrum, skriver Vulkanresor.

Enligt ett pressmeddelande som kom i går eftermiddag skulle ersättningsplanet lyfta klockan 17.00, svensk tid på fredagskvällen och flyga till Östersund via Tallin.

– Det beräknas att vi ska vara hemma 02.00 på lördagen, ett dygn försenade, säger Håkan Persson.

Mer läsning

Annons