Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sykes varslar 99 personer

/

Datasupportföretaget Sykes i Sveg varslar 99 personer om uppsägning. Orsaken är att deras största kund, Samsung, sagt upp avtalet efter drygt fem år av gott samarbete.

Uppdraget går istället till ett företag i Riga, Lettland.

Annons

Mer än en tredjedel av de cirka 280 anställda på Sykes jobbar för Samsung, som därmed är deras största konto. Men nu har kontraktet sagts upp med sex månaders uppsägningstid.

– Det här påverkar oss väldigt mycket som kommun. Sykes är den största privata arbetsgivaren i Härjedalen, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson (S).

Han satt i möte med företagsledningen på fredagsmorgonen angående varslet. Sykes chefer lägger däremot locket på helt.

– Inga kommentar, säger Åke Larsson, chef inom Nordenmarknaden, när LT träffar honom utanför Sykes.

LT har utan resultat försökt komma i kontakt med företagets högste chef, Robert Kallin. Han hade gjort sig oanträffbar hela fredagen och hälsade att han inte gav några som helst kommentarer.

Även Gunilla Larsson, facklig klubbordförande på arbetsplatsen, var oanträffbar. Hon satt i möte hela dagen.

– Vi har fått information och företaget har kallat till förhandlingar, men de har inte påbörjats än, säger BrittMarie Dahlström, facklig ombudsman i region Norrland.

Enligt Erik Johannesson, PR-chef för Samsung, har Sykes varit en långsiktig partner. Samarbetet har pågått i drygt fem år.

– Det är viktigt att understryka vilket otroligt bra jobb många av medarbetarna på Sykes har gjort och gör, säger han.

Trots det har kontraktet sagts upp. Det är ett resultat av en längre förhandlingsgenomgång, enligt Erik Johannesson, som menar att uppsägningen av avtalet inte kom som en blixt från klar himmel.

– Uppdraget har gått till Runway i Riga och där kommer vi att koncentrera vår kundtjänst framöver. Vi tittade på flera kriterier och har kommit fram till att de har ett starkare erbjudande, säger han.

Mer läsning

Annons