Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svettigt för bilbärgare när kylan håller i sig

/
  • Bilbärgarna Hasse Andersson och Lars-Johan Ångman har haft rekordmånga jobb i den stränga kylan de senaste veckorna. Inte mindre än 150 bärgningar av bilar.Foto: Leif Eriksson

Den stränga kylan håller i sig i södra och mellersta Härjedalen. I går morse var det fortfarande över 23 grader kallt i Sveg. Men det är inte bara kylan som slår rekord. Ångmans Bilbärgare i Sveg har haft det svettigt värre i kylan.

– 150 bärgningar de sista tre veckorna, rekord för oss de sista tio åren, säger Lars-Johan Ångman, ägare till Ångmans Bilbärgare.

Annons

– Vi har haft nästan jobb dygnen runt för båda bärgningsbilarna och vi har haft hela Härjedalen som arbetsfält.

Många av de 150 bilbärgningarna har gällt turistebilar på väg till eller från Härjedalsfjällen.

– Det är inte så att de har dåliga bilar. Det har helt enkelt varit alldeles för kallt så att det blir kortslutningar och andra fel på fordonen, fortsätter Lars-Johan.

– De flesta som drabbas av krånglande bilar är dock vid gott mod, även om somliga menar att det är dåliga bilar de kör med.

– Och jag har inte upplevt att någon har behövt vänta flera timmar på bärgning. Allt har flutit mycket bra, säger han.

– Som mest när jag själv har varit ute och bärgat var det 37 grader kallt uppe i Fjällnäs.

En dag i förra veckan drabbades en värdetransportbil av problem i trakten av Lillhärdal och då fick Ångmans träda in i bilden och transporterade bilen till Sundsvall.

– Det är ofta så att det inte bara är själva bärgningen som ger oss arbete. De bilar vi tar hand om ska sedan transporteras till den ort de hör hemma, berättar Lars-Johan.

Mer läsning

Annons