Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna satsar i tid på kommunvalet

Sverigedemokraterna slog ner som en bomb i kommunvalet i Härjedalen 2006. Partiet fick två ledamöter i fullmäktige.

– I årets val tror jag att vi kommer att fördubbla antalet ledamöter i fullmäktige, säger partiets kommunale talesman, Olle Larsson i Ränningsvallen.

Annons

Sverigedemokraterna i kommunen har redan börjat aktivera sig inför valet i september. I dagarna kommer en trycksak om partiet och dess politik att delas ut i alla brevlådor i Härjedalen.

– Vi känner att vi har medvind i politiken i kommunen, menar Olle Larsson. Vi har bildat en kommunförening och medlemsantalet ökar medan de andra partierna minskar sina medlemsantal.

Listan inför fullmäktigevalet är inte helt klar ännu, men de fem första namnen blir troligen följande: Olle Larsson, Lars Hermansson, Elof Bergström, Ingegärd Fjällgärde och Tomas Johansson-Nordqvist.

Olle Larsson berättar att han får en hel del telefonsamtal och mail där man vill veta mer om partiets politik.

– Många säger att de tycker det är bra att vi tar upp frågor och problem omkring rennäringen. Något som de andra partierna i fullmäktige inte vågar ta i. Vindkraften är en annan fråga många har undringar om.

– Man lägger även fram förslag, bland annat frågor som man tycker vi ska bedriva i motionsform.

– Inför valet i höst kommer vi bland annat att ägna oss åt frågor kring vården och omsorgen. Överhuvud taget kommer vi att bredda vår politik.

– Och skulle vi få väljarnas förtroende siktar vi även in oss på att komma in i styrelser och nämnder, säger Larsson.

Om miljöpartiet som siktar på att göra politisk come back i kommunalpolitiken i Härjedalen säger han: – Vi ligger före miljöpartiet när det gäller frågor om miljön. Det har vi bland annat visat i de motioner vi lagt under innevarande valperiod. Och jag tror inte miljöpartiet kan vinna röster i glesbygden genom att till exempel föreslå högre bensinskatter.

Kommer du även att finnas med på Sverigedemokraternas riksdagslista?

– Det vet jag inte ännu. Det kommer att avgöras vid en valkonferens i mars. Men jag skulle gärna ta en plats i riksdagen eftersom partiet ställer upp på de frågor som jag själv driver.

Kommer sd in i riksdagen?

– Det är jag helt säker på, avslutar Olle Larsson.

Mer läsning

Annons