Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs ryttarförening planerar Midnattsritten

/
  • Under söndagskvällen hade Svegs ryttarförening möte för funktionärerna inför Midnattsritten.   Foto: Carin Selldén
  • Karta över de olika ridlederna.Foto: Carin Selldén

26 ekipage är anmälda till Midnattsritten som går av stapeln nästa lördag. Svegs ryttarförening har i dagarna fullt upp med förberedelser.

Annons

Svegs Ryttarförening håller i dagarna på att jobba på det sista inför Midnattstitten som går nu på lördag. Under söndagen var det 26 anmälda till distanstävlingen, både från Sverige och Norge.

– Det är kul att det blir så många, men tanke på att det var en annan tävling i helgen, säger Malin Martinsson, från Svegs ryttarförening.

Tävlingen rymmer fem olika klasser – 120 km, 80 km, 50 km, 45 km och 20 km, och ingår i Norrcupen.

Under söndagskvällen samlades funktionärerna en sista gång innan tävlingen. De pratade ihop sig om alla olika detaljer som ska fungera – att det finns vatten till hästarna, fika, utsmyckning, om vad man gör om en olycka händer, bland annat. Under tävlingen kommer man att testa ett chipsystem för registrering av tider liknande det som används i Vasaloppet, och förhoppningsvis man systemet användas under nästa års tävling.

Att man ordnar en tävling på natten är både för hästarnas välmående och för att uppleva den ljusa Härjedalska natten.

– Tidigare ritter har det varit för hett. Hästarna mår mycket bättre av att det inte är så varmt. Men det är också lite mysfaktor. Internationellt sett är det även bra för våra ryttare, då många distanstävlingar hålls på natten, som VM i Malaysia, säger Maria Halvarsson från Svegs ryttarförening.

Fördelen med distansgrenen är att alla kan vara med. Klassen på 20 km är en prova på-klass för den som vill testa att rida distans.

Tävlingsområdet och utgångspunkten kommer att vara vid Sandbacken, nordost om Sveg där stall, veterinär, start, mål, sekretariat och servering kommer att finnas.

Ridlederna går mestadels på skogsbilvägar och en mindre del på trafikerade vägar runt Sveg och byarna runt omkring. Tävlingsklasserna på 80 och 120 km leder också upp på slalombacken, där en storslagen vy utlovas.

Mer läsning

Annons