Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegare kammade hem Lofssjön runt

/
  • Malte Jönsson blev trea, Martin Nilsson etta och Håkan Degselius tvåa i Lofssjön runt, cykeltävlingen som anordnas i samband med Lofsdalsdagarna. Foto: Sandra Wåger

Lofssjön runt är en cykeltävling på fyra mil som för många härjedalingar är en prestigefylld kamp.

– Hade jag inte vunnit hade jag tänkt kasta cykeln i sjön, säger ettan Martin Nilsson och skrattar.

Annons

25 herrar och 14 damer var det som ställde upp i lördagens cykeltävling – Lofssjön runt. Den startar mitt i byn och går runt den natursköna Lofssjön, cirka fyra mil. Lofsdalen Turistförening och Lofsdalen SK är de som hjälps åt att arrangera tävlingen.

– Det var deltagarrekord i lördags och det verkar öka varje år, säger Margita Thunberg på turistbyrån.

Vinnare blev Martin Nilsson från Sveg. Han har varit med fem gånger förut och vunnit tre av dem. I år gick han i mål med en tid på 1.17,15. Det är fem minuter bättre än vad han gjort innan. Tätt följd var han av Håkan Degselius som blev tvåa och Malte Jönsson som blev trea, båda bördiga från Sveg.

– Vi har tre svegare som segrare, men annars är det mycket folk utifrån som deltar. Bland annat fem norrmän, säger en av funktionärerna medan hon fyller i tider och resultat.

En av cyklisterna som inte kom ifrån Härjedalen heter Andreas Westling och blev sjua. Han kommer från Stockholm men har stuga i Lofsdalen. Även hans pappa, Hans Westling, ställde upp i Lofssjön runt.

– Man måste ju passa på att vara med när vi ändå är här uppe och fixar med stugan. I kväll blir det utgång på Fjällrocken, säger Andreas Westling.

Prispengar gick till ettan, tvåan och trean och en cykel lottades ut bland deltagarna. Cykeln gick till Sofia Sundell från Sveg, som också var den som kom i mål först av alla kvinnliga deltagare. En tävling för yngre förmågor hölls även tidigare under dagen – Lofsdalstrampet – och där var det nitton barn som deltog.

Mer läsning

Annons