Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugägare vill stoppa ny parkering

Ägarna till två fastigheter i Malmagen i västra Härjedalen överklagar nu till miljödepartementet länsstyrelsens beslut angående en detaljplan.Fastighetsägarna hade yrkat att detaljplanen skulle upphävas.

Annons

Till stöd för sin talan till länsstyrelsen framhöll de att det saknas en fullständig behovs-och konsekvensanalys av utbyggnaden av parkeringsplatser och förlängning av en lokalgatan Rävstigen.

Fastighetsägarna anförde särskilt att behov av parkeringsplatser samt ökning av buller och luftföroreningar inte har utretts.

I sitt överklagande till miljödepartementet hävdar de två fastighetsägarna att det är en bristfällig behovs-och konsekventanalys av både parkeringen samt Rävstigen.

Samfällighetsföreningen gjorde under 2008/2009 års vintersäsong en inventering och fann att det finns åtminstone 20 parkeringsplatser för mycket under högsäsongen i påsk och nyår.

– Ett stort antal parkeringar samt en ny väg kommer givetvis att skapa en större förändring i området vad gäller utsläpp och buller, hävdar fastighetsägarna i skrivelsen till miljödepartementet.

Mer läsning

Annons