Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstugan öppnar igen

Nu kommer Storstugan på senioren i Sveg att öppnas igen. Det lovar socialnämndens ordförande Gunilla Zetterström Bäcke

Annons

För en tid sedan inkom det ett medborgarförslag till Härjedalens kommun. Medborgaren önskade att storstugan på äldreboendet Senioren ska öppnas igen efter att ha haft stängt en tid tillbaka för aktiviteter.

– Ett servicehus utan gemensam aktivitet saknar enligt min åsikt en meningsfylld tillvaro för de boende. Alla har vi ju ett grundläggande behov att få stimulans och känna att har en tillhörighet i gemenskap med andra människor, skrev medborgaren som tror att olika aktivteter kan skapa den nödvändiga stimulansen för att behålla vitaliteten.

Nu får medborgare ett snabbt svar och en glädjande nyhet från socialnämnden. Storstugan kommer att öppnas igen och verksamheten kommer att bedrivas av vårdpersonalen tillsvidare.

– När omorganisationen skulle genomföras kom förslaget om att Storstugan ska skötas av personalen vid Senioren. Det genomförda omställningsarbetet har precis blivit klart. Det är olyckligt att det har dragit ut på tiden, men en sådan stor omorganisation måste få ta tid. Tanken har aldrig varit att lägga ner verksamheten, säger Gunilla Zetterström Bäcke i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons