Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbygget i Vemdalen saknar fortfarande tillstånd

/
  • RTG Travel Invests sportstuga har hyrts ut hela vintern till turister, trots att byggnaden inte är godkänd av kommunen. Foto: Carin Selldén

Sedan förra gången LT skrev om RTG Travel Invests sportstuga i Vemdalen för ett halvår sedan har ingenting hänt i processen. Under vintern hyrde företaget ut huset till turister hela vintern, trots att de inte följt bygglovet.

Annons
Huset i Vemdalen som byggdes av företaget RTG Travel Invest följer inte detaljplanen. Företaget har inte följt byggnadslovet, utan har byggt ett hus med tre våningar i stället för två samt med för stora altaner.
Det var grannen som kontaktade Härjedalens kommun när han tyckte att bygget gick överstyr. Ärendet har diskuterats fram och tillbaka och kommunen har begärt viten på hundratusentals kronor. Men RTG Travel Invest har inte betalat.
RTG Travel Invests ombud Gustaf Kahm skrev till miljö- och byggnadskontoret innan påsk. Papperna gick då vidare till en jurist som ska biträda kommunen. När LT ringer juristen ett halvår senare har han ännu inte svarat på handlingarna. Han får även reda på av LT att sammanträdet ska äga rum i december.
– Då får jag se till att ha papperna klara tills dess. De ligger högst upp på bordet. Av någon anledning har andra ärenden gått före, säger han.
Det har alltså inte hänt något på ett halvår?
– Dessvärre inte från min sida, säger han.
RTG Travel Invests ombud Gustaf Kahm anser att processen handlar om petitesser bortsett från juridiken.
– Taknocken är på samma höjd, det handlar om en våning som skulle vara tom som man nu har inrett så man kan bo där, säger han.

Mer läsning

Annons