Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt bokningsläge för Lofsdalen

Bokningsläget för turistorten Lofsdalen ser bra ut inför vintern.
– Fjolårets fantastiska säsong med enormt mycket snö gör att många väljer Lofsdalen som är känt för att vara snösäkert, säger turistchefen Katarina Lidberg.

Annons
Bokningsläget jämfört med samma tid ifjol ligger volymmässigt på hela 35 procent och ökningen på omsättningen är ännu större, 40 procent.
– Även kombinationen med utförsåkning och längdåkning gör att fler och fler väljer att åka hit. Att vi öppnade bokningen betydligt tidigare än föregående år har nog också varit en bidragande orsak, säger Katarina Lidberg
Lofsdalen har även ökat liftomsättningen rejält de senaste åren. De två senaste åren är tillväxten över 50 procent och Lofsdalen har därför seglat upp till en nionde plats bland största skidområden beräknat på liftomsättning, allt enligt Slao.
– Vi har medvind just nu och vi satsar vidare för att bli ännu bättre, säger Ola Andersson, VD för Lofsdalens Fjällanläggningar.
Bland satsningarna kan nämnas är att man bygger det 12 000 kvadratmeter stora barnlandet med en ny lift.
– Vi har precis också kört igång vårt nya helautomatiska snökanonsystem för att säkerställa att våra gäster får de allra bästa vinterupplevelserna när de är här, säger Ola Andersson avslutningsvis.

Mer läsning

Annons