Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra skolans kök måste renoveras – efter miljöinspektion

Under sommaren 2010 ska Södra skolans kök renoveras. Det har beslutats efter en miljöinspektion där miljö- och byggkontoret på Härjedalens kommun hittade en hel del anmärkningar.

Annons

Miljö- och byggkontoret inspekterade 30 september 2009 livsmedelslokalen på Södra skolan och var inte helt nöjda.

Helhetsintrycket vid inspektionen var att det rådde bra ordning och att det var välstädat i lokalerna. Men miljöinspektören hittade även en del anmärkningar. Bland annat anmärktes det på brister i underhållet av lokalen. Färg flagnar från väggar och tak. Det finns sprickor både på väggar och golv. Dörrytor är slitna och håller på att lossna.

Lagstiftningen säger att lokalerna ska hållas rena och i gott skick men Miljö- och byggkontoret bedömer att lokalen är svårstädad och att det brister i underhållet. Bland annat gör sprickorna i golvet att smuts samlas och mikroorganismer kan tillväxa.

Man anmärkte även på isbildning på kylelementet vilket försämrar frysens funktion och kan tyda på stora temperatursvängningar som i sin tur kan försämra frysvarornas kvalitet. Det fanns även is på golv och tak miljöinspektören anmärkte även på att rengöringen av golvbrunn försvåras då denna ligger under universalkokaren.

Efter inspektionen beslutade miljö- och byggnämnden vid Härjedalens kommun att Barn, utbildning och fritisnämnden skulle komma med en åtgärdsplan för underhållet av Södra skolans kök senast 19 januari 2010.

Gunnel Weinz, förvaltningschef för barn, utbildning och fritidsförvaltningen samt Ulf Hansson för tekniska förvaltningen svarade med en skrivelse den 10 december att enligt ett beslut i Kommunfullmäktige planerar tekniska förvaltningen att genomföra renoveringar av lokalerna, med utgångspunkt att lokalerna efter renoveringen skall vara ändamålsenliga och uppfylla kriterierna. Renoveringen planeras at genomföras under perioden juni-augusti 2010. En uppföljande inspektion av köket kommer att ske efter att renoveringen blivit gjord.

Mer läsning

Annons