Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren har planer på camp i Bruksvallarna

/
  • Skidstjärnan Anders Södergren har börjat spåna på möjligheterna att även bygga en Camp Södergren i Bruksvallarna.

I Östersund har skidstjärnan Anders Södergren byggt Camp Södergren tillsammans med norske skidkungen Thomas Alsgaard och ytterligare några personer.

Annons

Nu berättar Södergren att han börjat spåna på en sådan anläggning även i Bruksvallarna, där han redan äger ett fritidshus.

– Jag har börjat fundera lite på detta, men är långt borta från att ta något beslut, säger Anders. Och så här mitt i säsongen finns det ingen tid att tänka på ett sådant projekt.

Han trivs jättebra i Bruksvallarna, dit han åker så ofta det finns möjlighet. Träningsmöjligheterna är ju bland de bästa i hela landet i denna härjedalsby.

Camp Södergren i Östersund gick lös på cirka 17 miljoner kr och för den summan har man fått en anläggning med 20 toppmoderna lägenheter och plats för 80 personer.

– Vid behov kan vi även sätta in 40-talet extrabäddar, berättar skidkungen.

I torsdags åkte han och duvbergsbördiga makan, elitseriecurlingspelaren Lisa, till Bruksvallarna för att tillbringa inledningen av julen där.

– Men redan på juldagen bär det av söderut för mig. Det är Tour de ski som väntar. Spännande, en stor men väldigt svår tävling, säger Anders Södergren.

– Ska man ha chans till topplacering i Tour de ski gäller det att åka bra alla dagarna.

Han bedömer formen som hyfsad och säger att den ändå kan bli bättre.

Hittills under säsongen är det fristilen som fungerat bäst för Anders Södergren.

– Men på grund av operationen har jag heller inte kunnat träna klassiskt lika mycket. I vanliga fall brukar det vara ganska jämnt mellan de båda stilarna.

– Skulle jag hamna på pallen i Tour de ski skulle jag bli jättenöjd, avslutar Anders Södergren.

Mer läsning

Annons