Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöyra ska locka nöjeslystna till Lillhärdal mitt i smällkalla vintern

/
  • Snöyra väntas i Lillhärdal i slutet av februari. ”Nu är det perfekta förhållanden. Får vi 500 besökare så är vi nöjda”, säger Ove Busk.Foto: Håkan Degselius

Härdalsyran är något av Lillhärdals signum under sommaren. Nu blir det även en Snöyra i mitt i smällkalla vintern.
– Det blir tema skoter, säger Ove Busk.

Annons

Lillhärdal har en riktig festvecka i slutet av juli. Veckan avslutas med Härdalsyran. En yra som drar tusentals besökare.

Nu ska Yranföreningen försöka få folk till byn under vintern också när man i slutet av februari kör Snöyran.

Temat är skoteråkning på alla nivåer.

– Det passar ju bra när vi byggt ut Nordic Area och alla skoterleder, säger Ove Busk som hoppas på att många gäster kommer till byn under en månad då det inte händer så mycket annars.

– Det måste ju hända något. Och det här är ju något vi haft i tankarna under en lång tid, speciellt eftersom intresset för skoter är stort, fortsätter Ove.

– Vi gör ett försök och sedan får vi se om det blir en fortsättning.

Det stora dragplåstret under Snöyran blir två av Sveriges bästa freestylehoppare på snöskotrar, Anders Eriksson och Thomas Nordström, som kommer att bjuda på en spektakulär show på campingen.

– De har med sig en ramp som de ställer upp och vi bygger en stor snöhög som de kan landa i. Jag tror att det kommer att bli mycket sevärt.

Förutom det så hoppas man att marknaden ska dra mycket besökare. En marknad där det även kommer att vara en utställning med skotrar från flera årtionden tillbaka.

– Sedan kör vi en skoterbingo, bara det är ju lite annorlunda, säger en förhoppningsfull Ove Busk.

Mer läsning

Annons