Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snowolverines grundare slår tillbaka

Det juridiska efterspelet kring Snowolverine i Sveg fortsätter. Nu slår företagets grundare Anders Sterner tillbaka.

– Åtalet bygger på att en besiktningsman tagit tillbaka sina uppgifter men jag har kvar det skriftliga protokollet från vad han skrev innan han tog tillbaka uppgifterna, hävdar han.

Annons

Anders Sterner misstänks bland annat för att ha förfalskat fakturor och på så sätt fått ut 2,5 miljoner kronor i företagsstöd som företaget inte hade rätt till.

LT har tidigare förgäves försökt nå Anders Sterner för en kommentar men inte lyckats. Men i ett mejl till LT skriver han:

– Hela åtalet bygger på att besiktningsmannen som besiktat alla investeringar innan stöd från länsstyrelsen betalats ut, tagit tillbaka det han för tre år sedan, då det här begav sig, skriftligen har intygat funnits. Naturligtvis finns allting kvar och det är med tillförsikt jag avvaktar huvudförhandlingen, skriver Anders Sterner.

Han skriver vidare att han har kvar det skriftliga protokollet som besiktningsmannen skrev, även om besiktningsmannen, efter det, tagit tillbaka uppgifterna.

Anders Sterner misstänks även för grova skattebrott då han enligt åtalet ska ha undanhållit staten 1.5 miljoner i skatter och avgifter.  Åklagaren yrkar på att Anders Sterner ska få näringsförbud.

För bara en vecka sedan blev det offentligt att företaget Trässbergs Plåtlego ab i Lidköping hade köpt upp Snowolverines konkursbo. Lidköpingföretaget företräds av Henrik Arvidsson som också numera är kompanjon med Anders Sterner.

När det köpet blev offentligt sa Henrik Arvidsson i ett pressmeddelande, så här om att ingå affärer med Anders Sterner:

– Jag ser en potential i det som Anders Sterner har byggt upp, maskinparken och snöskoterkonstruktionen existerar ju bevisligen och är ett obestridligt faktum. Än så länge har inget åtal väckts och jag är inte särskilt orolig för utkomsten av en eventuell rättegång heller.

Mer läsning

Annons