Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snowolverine återuppstår i nygammal regi

Konkursdrabbade Snowolverine återuppstår i nygammal regi med Anders Sterner, tidigare grundare av Svegsföretaget, i spetsen.

– Det är naturligtvis jätteroligt att återfå kontrollen över snöskoterprojektet, säger han.

Annons

Konkursboet efter Snowolverine har köpts av Trässbergs Plåtlego ab i Lidköping. Företaget som verkar inom tunnplåtsförädling företräds av Henrik Arvidsson och numera även av hans kompanjon Anders Sterner. I ett pressmeddelande informerar de om deras nystartade samarbete.

Trots att Anders Sterner är en av de huvudmisstänkte i en bedrägerihärva anser inte Henrik Arvidsson att det är för riskfyllt att inleda partnerskapet.

– Jag ser en potential i det som Anders Sterner har byggt upp, maskinparken och snöskoterkonstruktionen existerar ju bevisligen och är ett obestridligt faktum. Än så länge har inget åtal väckts och jag är inte särskilt orolig för utkomsten av en eventuell rättegång heller, säger han.

Ekobrottsmyndigheten driver sedan i mars 2010 en förundersökning mot Snowolverine om grovt bedrägeri, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott, enligt pressmeddelandet.

Fabriken i Sveg har tömts den här veckan på alla maskiner och inventarier som tillhört skoterprojektet. Förvärvet från konkursboet kommer sedan att fraktas vidare till Trässbergs Plåtlegos anläggningar utanför Lidköping.

– I det korta perspektivet är det givetvis maskinparken och legoproduktionen kopplat till den som vi är intresserade av. Snöskoterproduktionen ligger längre fram i tiden och det måste nog till en avlusning av det projektet innan det kan bli fråga om någon volymproduktion, säger Henrik Arvidsson.

Mer läsning

Annons