Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöskoterprojektet akut hotat – nyemissionen gav inga pengar

Snöskotertillverkaren Snowolverine i Sveg misslyckades med sin nyemission. Nu måste företaget rekonstrueras.
– Det var det enda alternativet, säger företagets vd Anders Sterner.

Annons

I våras gick Snowolverine ut med ett erbjudande om att privatpersoner kunde teckna sig för aktier i samband med att företaget gjorde en nyemission, allt för att stärka kassan och få ett bra flöde i verksamheten. Men trots att många var intresserade så fick man ställa in det hela.

– Vi fick inte in tillräckligt med pengar, säger Anders Sterner som nu istället har fått begära en rekonstruktion av bolaget.

– Vi gör som Saab. Vi jobbar med en rekonstruktion för att kunna gå vidare, fortsätter Anders Sterner som ser det hela som det enda alternativet för att förhoppningsvis kunna gå vidare med verksamheten, trots att det finns många svårigheter.

Enligt Anders Sterner så gick man ut med erbjudandet om att köpa aktier vid fel tillfälle – samtidigt som världsekonomin började dallra.

– Man är mera kräsen än någonsin man satsar inte på aktier med hög risk.

Företaget har under drygt fyra års tid jobbat med att ta fram en skoter med högprestanda och med många egna patent. Som mest har det varit ett 15-tal anställda men i dagläget är det runt tio personer som jobbar inom företaget och enligt Anders Sterner innebär rekonstruktionen att ytterligare personer får gå.

Men siktet är trots allt inställt på att komma in i skoterbranschen då man fortfarande anser sig ha en stor chans att slå sig in på marknaden där bara fyra stora tillverkare slåss om kakan.

– Det är inget vi ger upp i brådrasket men i det långa perspektivet så måste vi överleva. Allt fokus just nu ligger på legoproduktionen för att komma ur lågkonjunkturen.

Förutom att det med största sannolikhet blir personalneddragningar drabbas även många leverantörer.

Mer läsning

Annons