Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guldet ger John chans i USA

/
  • John Stenberg, svensk mästare i skotercross, har fått en chans som är få förunnat. Han ska nämligen över till USA för att köra några tävlingar i den stora proffscirkusen. Foto: Håkan Degselius

SM-guldet gav eko runt om i världen. Nu får skoteresset John Stenberg chansen i den amerikanska proffscirkusen.

– Det kommer att bli en jäkla upplevelse, säger John från Strådalen.

Annons

I vintras tog John Stenberg SM-guld i snöskotercross, ett guld som firades rejält hemma i Strådalen med omnejd.

Frågan är om inte guldjublet nådde över hela Atlanten och till Minnesota.

För nu har John Stenberg fått en chans som är få förunnade. Den 19 november åker han nämligen till Minnesota för att köra två deltävlingarna i den amerikanska proffscirkusen.

– När jag vann SM så blev det intresserade, säger John som fått ett kontrakt med Baverly Racing Team som kommer att stå för alla fioler när han väl har landat på amerikansk mark.

Hemma i Härjedalen är skotersporten stort. Men som vanligt är allt så mycket större i USA. Intresset är enormt.

– Öppningstävlingen som jag ska köra är den största i världen, det är cirka 2 000 deltagare, fortsätter John som mellan tävlingarna ska passa på att träna så mycket som möjligt tillsammans med proffsförarna i sitt stall.

Proffskontraktet gäller bara för två tävlingar. Men går det bra så kan det leda till något annat.

– Går det riktigt bra nu så får man kanske chansen att köra där nästa säsong, säger John som den här säsongen har ett fabrikskontrakt med Ski-doo i Sverige.

Sommaren och höstens träning har gått riktigt bra, vilket lovar gott inför vintern. För det finns många andra viktiga mål som han har framför sig. Bland annat kommer SM-finalen att gå i Bruksvallarna.

– Det är ju nästan hemmaplan och målet är att ta guld igen. Men det kommer att bli tufft, säger det blivande skoterproffset avslutningsvis.

Mer läsning

Annons