Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköt sönder rutor i Hede – polisen saknar spår

/
  • Det var under natten mot tisdag som ett 15-tal fönsterrutor sköts sönder i Wemerskolan. ”Det här är inget pojkstreck, det är allvarligare än så”, säger Håkan Andersson, polischef i Härjedalen.Foto: Henrik Flygare

Ett 15-tal fönsterrutor i Wemerskolan i Hede sköts sönder med gevär under natten mot tisdagen. Men det blir ingen förundersökning, då man anser att det inte finns tillräckligt med spår.

Annons

Under natten mot tisdagen sköt någon eller några personer sönder ett 15-tal fönsterrutor i Wemerskolan i Hede.

Förutom fönsterrutor hade det kraftiga säkerhetsglaset till dörrhissen förstörts. Kostnaderna för att reparera sabotaget kommer kosta från 15 000–20 000 kronor.

Polisen i Härjedalen blev inte informerad om brottet eftersom anmälan togs av en polis i Östersund och förundersökningsledaren där valde att det inte skulle inledas en förundersökning. Den bedömningen görs ofta om förundersökningsledaren anser att det inte finns tillräckligt med spår att gå på.

– Jag blev förvånad i morse när jag läste om det i tidningen, säger Håkan Andersson, polischef i Härjedalen.

Polisen kommer alltså inte att undersöka platsen.

– Men det här är en så pass allvarlig händelse att vi tillsammans med gymnasierektorn Anders Mebius ska anordna en informationsträff i Hede.

– Även om det inte finns spår att gå på måste vi upplysa ungdomarna att det kan hända väldigt tragiska saker. Det här är inget pojkstreck, det är allvarligare än så, säger Håkan Andersson.

Mer läsning

Annons