Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolupptakt i fjällmiljö för restaurangelever

/
  • Pontus Regnander och Johannes Lindberg vid murikan där de bjöd sin nya klasskompisar på pytt i panna. Foto: Håkan Degselius

Skolupptakt i fjällmiljö var det som gällde för ettorna på Vemerskolan i Hede.

Annons

Ettorna på hotell- och restaurang-utbildningen på Vemerskolan tjuvstartade terminen redan i söndags då det var upprop. Men direkt efter att närvarokontrollen och alla formaliteter var avklarade var det bara att ge iväg till Skärsjövålen där de sex eleverna ska svetsas samman innan de får träffa de äldre eleverna vid återkomsten.

– Det är ju roligare att lära känna folk så här än i klassrummet, säger Pontus Regnander som flyttat upp från Falun till Hede för att lära sig mera om kockyrket.

Från Degerfors kommer Johannes Lindberg, trots att han uppväxt där så var det inte fotbollsproffs han ville bli i motsats till många andra i fotbollsmetropolen.

– Det är inget för mig, säger Johannes som istället hamnat i köksbranschen, till stor del beroende på att hans far jobbat där i många år.

Trots att han kunde välja liknade utbildningar i närområdet så blev det Hede i Härjedalen. Orsaken var enkel, där han kommer ifrån är skidbackarna inte speciellt långa om man har ett snowboardintresse.

– Det här passar mig perfekt, plugga och ha närhet till backarna, säger Johannes, som även kan tänka sig att jobba i fjällvärlden som säsongare när studierna är avklarade.

Mer läsning

Annons