Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidtävlingarna fick en världspublik

/

Helgens skidtävlingar från Bruksvallarna sändes ut över hela världen med hjälp av internet.

– En unik lågbudgetsatsning, säger Erik Westberg, kanalchef för TV-Funäsdalen.

Annons

För bara tio år sedan kostade det enorma pengar att televisera någonting.

Men i takt med att den tekniska utvecklingen går med rekordfart blir allt mycket billigare.

Några som tagit vara på den nya tekniken är den nystartade tv-kanalen i Funäsdalen. Under helgen sände man varje minut från helgens skidpremiär med hjälp av fyra kameror som fanns stationerade kring stadionområdet.

– För några år sedan hade det här varit extremt dyrt, säger Erik Westberg som under helgen fått många bevis för att sändningarna varit uppskattade runt om i världen.

I lördags var det bitvis nästan svårt att komma in på sändningarna eftersom intresset var större än väntat.

– Vår serverleverantör blev lite oroliga när deras servrar gick i taket, fortsätter Erik som lyckligtvis fick lite större kapacitet efterhand till tittarnas glädje.

– Jag uppskattar att vi har haft mellan 2000 och 6000 tittare varje dag under helgen och det är en bra siffra om man jämför med många kanaler på TV.

Förutom Erik som ansvarig hade man hjälp av elever från skidgymnasiet i Sveg och elever från Funäsdalens skola som stod ute under helgen med kamerorna och filmade varje stavtag, trots snöstorm och regn.

– Det här har varit roligt. Det har heller inte varit enformigt för vi har bytts av och ibland har vi fått producera bilder, säger William Stenvall - Zetterström som går i årskurs 8 på Funäsdalen skola.

Intresset var klart större på nätet än fallet var på skidstadion där publikskaran var liten. Så man kan ju undra om internetsändningarna gjorde att folk stannade hemma?

– Nej. Det tror jag inte. De som är intresserade kommer hit ändå, säger Erik Westberg avslutningsvis.

Mer läsning

Annons