Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukdomar stoppade många deltagare

/
  • Filip Stener som tillsammans med hunden Julle sålde program på draghunds-SM i Sveg.

Det var många som i sista stunden ställde in sitt deltagande på draghunds-SM i Sveg. Under lördagen skulle nästan 90 personer ha startat i de olika klasserna. Men bara 60 personer kom till start.

Annons

– Det verkar vara förkylningar som ställer till det, säger Svante Åberg som är tävlingsledare.

Till helgens tävlingar var nästan 200 personer anmälda. Under söndagen var det färre strykningar. Då startade sammanlagt 100 personer, i alla klasser.

SM-tävlingarna har lockat deltagare från hela Norrland. De som hade åkt längst hade åkt från Kiruna i norr. Men det har inte varit lätt för alla tävlande att hitta boende. En del fick bo i Ytterhogdal och i byarna runt omkring Sveg.

Det är ett stort evenemang för Östra Härjedalens Brukshundsklubb att anordna SM. Totalt var det 30 funktionärer som arbetade för att allt skulle fungera. En av dem är Filip Stener som tillsammans med hunden Julle sålde tävlingsprogram.

– Jag har fått sälja många, så det har gått bra, sa han.

Tävlingsledaren Svante Åberg var nöjd med helgens arrangemang.

– Allt har gått bra och vi har haft stor tur med vädret, tyckte han

Enligt domarna Owe Jonsson och Hans Fredriksson var det en bra tävlingshelg. Inga protester lämnades in under helgens tävlingsdagar. Alla deltagare har rätt att lämna in en skriftlig protest en halvtimme efter att sista person kom i mål i deras klass . Om de anser att något hänt i spåret som gjort att deras placering blivit felaktig.

– Det kan vara att det blivit påkörda av någon annan hund ute i spåren till exempel, förklarar Svante Åberg.

Då är det upp till domarna att avgöra om någon av deltagarna ska diskvalificeras. Vilket inte skedde under helgens tävlingar.

Mer läsning

Annons