Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill ha fler utbytesstudenter

/

Olle Larsson (SD) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att Härjedalens gymnasium ska varje läsår ta emot utbytesstudenter som går i de vanliga gymnasieklasserna.

Annons

Helst ska 10–15 utbytesstudenter tas emot varje år. De utländska eleverna ska vara inneboende i familjer i kommunen för att öka utbytet.

Att som utbytesstudent komma till en skola i en liten ort som Sveg är fördelaktigt eftersom det här är lättare att skapa kontakter och bli en del av samhället, skriver han. Det här ska vara ett sätt att skapa nya relationer i det verkliga livet. De utländska utbytesstudenterna kommer att tillföra samhället, människorna och skolan många nya infallsvinklar och kunskaper.

Utbytesstudenterna får nya infallsvinklar och kunskaper av de härjedalska eleverna, människorna och familjerna och av att leva ett läsår i Härjedalen.

Att lära känna en människa från ett annat land under skoltiden skapar ofta långvariga nätverk och bestående vänskap mellan människor och länder, skriver Olle Larsson i motionen.

Mer läsning

Annons