Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar nära 100 miljoner på skidåkning i Björnrike

/
  • Det nya energivänliga snösystemetblir mycket effektivt. Vid minus fyra grader kommer det att kunna snölägga hela Björnrike på runt 100 timmar.
  • Den nya express-stolliften heter Grizzly Express.Dels för att den finns i Björnrike och dels för att den med måtten längd 2 043 och fallhöjd 468 blir Sveriges största.    Foto: Skistar

Inför vintern 2010 sker en stor investering i Björnrike, som är ett av Vemdalens tre skidområden. Investeringen som är kostnadsberäknad till cirka 91 miljoner innehåller tre delar. En ny express-stollift, ny skidåkning och ett nytt snösystem.

Annons

Den nya express-stolliften får namnet Grizzly Express. Dels för att den finns i Björnrike och dels för att den med måtten längd 2043 och fallhöjd 468 blir Sveriges största. I anslutning till den nya transportören byggs nya nedfarter.

Det nya energivänliga snösystemetblir mycket effektivt. Vid minus fyra grader kommer det att kunna snölägga hela Björnrike på runt 100 timmar.

– En riktig julklapp till alla Vemdalens gäster säger Torgny Svensson, chef för SkiStars verksamhet i Vemdalen. Ett SkiPass i Vemdalen gäller utan extra kostnader i alla Vemdalens tre skidområden, Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna, vilket betyder att alla Vemdalens gäster kan glädjas åt denna stora nyhet.

Grizzly Express om 55 miljoner finansieras av Björnrike Linbane AB med delfinansiering av Tillväxtverket.Björnrike Linbane AB ägs av Vemdalens gemensamhetsskog. Härjedalens Turistanläggningar AB, Erkdu AB, Lars Olov Karlberg, Vema Invest AB, SkiStar AB och Vemdalsfastigheter AB.

Grizzly Express kommer liksom alla andra liftar i Vemdalen att opereras av SkiStar AB.

Ny skidåkning, nytt snösystem och ny infrastruktur om 36 miljoner genomförs av SkiStar AB.

Den 1 november 2010 invigs nyheterna i Björnrike.

Mer läsning

Annons