Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryttarföreningen: Nu kan vi planera för framtiden

/
  • Svegs Ryttarförenings nya ridhus har nu fått väggar och tak och nu börjar man planera för den framtida verksamheten.  Foto: Leif Eriksson

Det tänkta ridhuset stod där länge utan väggar och tak, men nu har det börjat röra på sig vid Svegs Ryttarförenings anläggning vid Sandbacken öster om Nilsvallen.

– Ja, äntligen har vi väggar och tak på plats och kan börja planera för framtiden, säger föreningens nya ordförande Agneta Wallin.

Annons

Men än är inte ridhuset, som är så efterlängtat inte minst bland tjejerna i Härjedalen, klart att tas i bruk. Det återstår en hel del arbete, som isolering och underlaget inte minst.

– Javisst har vi mycket kvar att göra och vi tackar Öhmans Bygg AB som gjort ett jättebra arbete med att få upp väggarna och taket.

Agneta Wallin säger också att man hoppas på att många nya medlemmar kommer att söka sig till Ryttarföreningen nu när man har ridhuset på gång.

– Vi hoppas också att sponsorer ska ställa upp för oss och vi kommer att söka bygdemedel för att kunna färdigställa anläggningen.

Ordföranden är säker på att det kommer att bli en toppanläggning för de ridintresserade härjedalingarna och liv och rörelse ska det börja bli i april när två hästar kommer på plats.

Agneta Wallin säger vidare att ridhuset kommer att kunna användas för andra ändamål än ridning. Det kan till exempel komma att handla om fotboll och hundutställnigar, men även flera andra verksamheter.

– Hästintresset är stort i landskapet och det här ska bli en anläggning för hela Härjedalen, alltså inte bara svegsområdet.

Hon vill skapa en arena för många olika grenar, som hopp, dressyr och westernridning.

Mer läsning

Annons