Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysskylan gav med sig när Sveg arrangerade tävlingar

/
  • Anton Rösnäs, Sveg, fick till två bra åk i lördagen storslalomtävling. En tävling som genomfördes på söndagsförmiddagen på grund av kylan.
  • Ett fall höll på att sätta stopp för Anton Lundqvist framfart i backen. Men Funäsdalsgrabben hölls sig på benen och tog sig i mål.
  • – 15 och lite snålblåst var det på Björnberget när ungdomarna gav sig iväg.  Trots ett intensivt program på söndagen höll backen förvånansvärt bra.

Rysskylan med 37 minusgrader på morgonen satte stopp för lördagens alpina ungdomstävlingar i Sveg.

Men på söndagen kunde ungdomarna ge sig utför branterna på Björnberget.

Annons

Prognoserna var bistra inför helgen i Sveg med omnejd när det gällde minusgraderna och den ryska björnkylan som kopplat greppet om länet.

Och prognoserna stämde och för de som vaknade upp i Sveg på lördagsmorgonen var det drygt 37 minusgrader på många håll. Och det satte stopp för lördagens alpina ungdomstävlingar i lilla världscupen som skulle köras på Björnberget.

– 30 var det i målområdet men tiotal grader varmare vid starten.

– Men vi vågade inte köra ifall någon skulle ramla och skada sig. För det hade varit för kallt om det hänt något, säger Richard Teir som bara kunde hoppas att lördagens prognoser på varmare väder skulle infrias.

Och visst blev det varmare när ett lättare snöfallsområde kom in i området och temperaturen visade på -15 när ungdomarna, 120 ungdomar från hela länet, gjorde upp pallplaceringarna.

Men det blev ett tufft schema från tidig morgon till sen eftermiddag när både lördagen och söndagens tävlingar skulle genomföras.

En som drabbades av det var Svegs Alpinas Elsa Svensson som även hann med en hockeymatch på lördagseftermiddagen.

– Lite tufft är det men det går bra, menade Elsa Svensson som inte heller klagade över snålblåsten i Björnbergets backar där även den nya liften uppskattades av de många deltagarna.

Mer läsning

Annons