Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordsäsong i Funäsdalen

I går stängde Funäsdalsberget efter en rekordlång säsong och samtidigt kan man redovisa en ökad omsättning på sju procent jämfört med föregående år. Och redan nu står snökanonerna i stand by-läge inför nästa vinter och man planerar för kommande investeringar i anläggningen.

Annons

– Egentligen skulle vi kunna ha öppet ett par veckor till eftersom det är så mycket snö. Hela skidbranschen har haft ett fantastiskt år med en rekordförsäljning av både skidor och vinterkläder och med fler än någonsin som åkt skidor. Det ökade intresset betyder oerhört mycket för vår fortsatta utveckling och våra kommande investeringar, säger Kevin Kirk, vd för Funäsdalens Alpina AB.

2009 var man bland de första anläggningarna i Sverige som öppnade och det redan den 17 oktober. När Funäsdalsberget stängde i söndags blev det anläggningens längsta säsong hittills med sex månader och tio dagar.

– Tack vare den tidiga starten fick vi också en stark försäsong för olika träningsgrupper. Det har gjort att det varit full fart på både tävlingar och träningar hela säsongen. Och redan nu har vi bokningar för november, säger driftchefen Jens Wilhelmsson.

Även trycket på boende har varit stort och för Funäsdalsberget har det varit fokus på nya lägenheter till nästa säsong.

– Vi har haft ett rekordår på boende både hos oss och i hela destinationen och efterfrågan på liftnära boende har varit stor. Tur att det till nästa säsong kommer att finnas omkring 300 fler bäddar, säger Kevin Kirk.

Mer läsning

Annons