Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen ger klartecken till fritidshus i Björnrike

Det blir grönt ljus för den detaljplan som Härjedalens kommun beslutat om. Miljödepartementet avslår överklaganden av länsstyrelsens beslut.

Annons

Privatpersonen som överklagat detaljplanen för nya fritidshus i Björnrike, Vemdalens Kyrby 43:105 med flera, ansåg att områdets karaktär kommer att omvandlas från ett natur- till ett bostadsområde.

”Den nya detaljplanen medför att nuvarande grönområden mellan olika fastigheter ersätts med tomter med bebyggelse. Ytterligare tomter i området bör i stället förläggas intill skidbacken”, skrev han i överklagan.

Regeringen avslår överklaganden och finner att de olägenheter i form av bland annat påverkad närmiljö som detaljplanen kan medföra för klaganden inte kan vara så betydande att planen av det skälet inte kan godtas. ”Vad klaganden har framfört om tillgången till park- och grönområden i området, värdet på befintliga tomter, planerad bebyggelses avvikelse från övrig bebyggelse eller hans invändningar i övrigt utgör inte heller skäl för att ändra länsstyrelsens beslut”. Så står det i skälen för regeringens beslut.

Mer läsning

Annons